الاحدث عام

جميعة (جيمدس) GIMDES تمد يد العون إلى إخواننا ضحايا كارثة الزلزال!

Hüseyin Camy Büyük Özer

And olsun ki sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltmeyle imtihan edeceğiz, sabredenleri müjdele. Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman “Biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz” derler Bakara Suresi 155-156

Bazarcık bölgesi, Albistan, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Hati, Diyarbakır, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Batman ve Kilis’te meydana gelen 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki bu depremle yüzyılımızın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya kaldık. çevre şehirler.

Dünyanın tüm ülkeleri halkımızın yanında yer aldı ve biz de GİMDES Derneği (World Helal Council WHC, Global Helal Foundation DHV, Global Helal Markets HDM, Volunteer Group of Youth) adına gıda kolisi dağıtmamız için talimat verdik, Kızılay, belediye ve Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliği ile etkilenen bölgelerdeki mağdurlara şu anda 1 milyon lira tutarında hijyen malzemesi ve takviyesi mağazamızdan (Lunya Helal Marketler) )

Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza sabırlar, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Allah’tan bir daha böyle bir felaketi bizlere yaşatmamasını diliyoruz.